Известие

Collapse
No announcement yet.

ПОМОЩ! ЩЕ КУПУВАМ 156!!!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от Кокич

Както и ти ми казваш, повечето хора, с които говорих лично, шофьори на дизелови автомобили, казват, че кола, навъртяла 200 000 се нуждае от основен ремонт (или най-добре подмяна) на дизеловия двигател.

Косьо.

Колега, ДиЗеловия мотор иЗкарва ПОНЕ 2пъти повече от бенЗиновия
    Тея той колеги, явно карат коли на поне 500.000 км

За 4000 еуро в Германия се купува ПЕРФЕКТНА Диzелова Алфа с КЛИМАТИК , с сервиЗна книжка и макс. 2ма собственника, 1999година

Comment

Първоначално публикувано от lazy
      Първоначално публикувано от todorer
      Тук искам да се включа и аз:
      1. Имам две Алфи 1.8 и 2.0 никакви проблеми. Градско под 11.5 не падат.
      2. Една камара познати имам с JTD на които не са се улучили......... малееее голяма беля.
      3. Ако направиш съпоставка между нови бензин и дизел ще разбереш че накрая общия разход е един и същ (дизел-по-скъп и гори малко по-малко; бензин по-евтина и гори малко-повече). Бензинките не са капризни.
      Е, тук не мога да се сдържа да не се включа и аз
      1. Моята градско над 6,8 не ми е давала за 10 месеца вече
      2. Една камара тук от форума имат такива и не съм чул оплакване досега
      3. Къде е тоя по-скъп дизел ? Еднаква цена - да, но чак пък по-скъп ? А я погледни т.1 при теб и т.1 при мен - на това "малко по-малко" ли му казваш ? Аз му казвам "почти двойно"
      Айде не плашете хората, че ще излизат все по-нови бисери от рода на " на 200к км трябва да се сменя дизелов двигател"
      а аз пък си карам напълно нормално(превключвам на около 2300-2500 об/мин) колата и ми дава разход -СМЯТАЙ -44 литра 500км - като я ръчкам минава 14-15 но по принцип никои не "лети" постоянно по улиците така че зависи от това колко е прецакана колата......... по скоро турбото да е за смяна но не и двигателя
      Alfa156 Against All

Comment

Вижте цените на новите коли (дизел/бензин)
        И говорим за около 11/100 градско движение.
        Тези 6 и нещо и по книжка не ги дават!
        Ама винаги чуждите коли горят малко и се трошат рядко

Comment

Здравеите на всички!!!

Имам един малък проблем и искам да ви помоля за помощ!!! Първо искам да се извиня на Кокич, че ще му ползвам темата, но...въпросът ми е по темата

Значи решил съм и аз най-накрая да се присъединя към голямото общество на Alfa-каращите! Въпросът е, че досега не съм и помирисвал такава кола!!! Колебая се между 2 модела - Alfa 156 2.0 TS 155 PS и Alfa 156 2.4 JTD 136 PS. Мисълта ми е, че не знам коя от двете е по-добрия вариант!!! Принципно уча и живея в Германия и поразгледах тук някой друг форум и общо взето май мнението е, че като здравина, надеждност и прецизност на изработка на двигателя JTD-то е по-добро!!! Искам да ви питам за вашето мнение!!! Коя кола според вас е по-добрия избор???

Предварително ще си кажа, че не съм от спокойните шофьори, но не съм и някъв уличен състезател...е, може би само на моменти Също така говориме за кола около 1999 година!!! Бих искал кола след 2000, но уви финикийските знаци не ми достигат, за да си направя това удоволствие!!! Засега съм събрал около 12 000 лева и това в общи линии е тавана!!!

Също така трябва да кажа и друго нещо!!! Решил съм след като я купя да и сложа чип!!! Не ме питайте защо Откачен човек и силен вятър не можеш да ги спреш Но мислълта ми е, че в редица български и немски сайтове на тунинг фирми забелязах следния феномен:

Alfa 156 2.0 TS след чип: 169 PS,ускорение 0-100: 8.6 sec.
          Alfa 156 2.4 JTD след чип: 170 PS,ускорение 0-100: 8.5 sec.

Исках просто да ви попитам дали това е наистина възможно!!! Странно ми е как дизелът ще даде по-добро ускорение от бензина!?

Та това е в общи линии!!! Ще съм ви изключително благодарен, ако ми помогнете в това ми начинание Благодаря ви предварително и лек ден на всички!!!
          Honda Civic 1.5 16V 148 PS

Drive fast, die old...and make sure that everybody will remember you!!!

И не забравяйте - див човек и силен вятър нищо не може да ги спре!!!

Comment

Pitbull_Germany
            Това че дизела е по-бърз е не просто "възможност" а е ФАКТ... днешните дизели нямат нищо общо с ония каруци през 90те г... Освен това както си забелязал при дизела чипа качва доста повече коне....А и още нещо дизела освен че ускорява до 100км по бързо а и ускорява доста по бързо и в диапазони да речем 80-120км. и т.н. не забравяй, че въртящия момент на дизела е около 1,5-2 пъти в повече от на бензиновия

А към пича с темата... според мен си вземи бензинка, нямам нищо против дизелите-напротив каръм дизел 2002г. и съм супер доволен, но втора ръка дизел и то от италия...незнам... а въобще кадърни майстори в нашата страница са рядко... според мен бензин+газов инжекцион....УСПЕХ!
            Alfa Romeo 147 1.6 TS 06' red Scarlet
            exAlfa Romeo 156 2.5 V6 98' ...game over (((((
            ex Legend 155 1.8 8v 95' SPORT MY.95 I am sexy and I know it...
            ex Legend 155 2.0 8v 92' my Racing GLORY...
            by RUBIG service

Comment

Първоначално публикувано от VFTI
              ... но втора ръка дизел и то от италия...
              И кво по-точно значи това ? Просто ми е любопитно кво толкова може да и има на една 6годишна дизелова кола например ? В Италия кво - пясък ли сипват в маслото ?
              147 1.6 TS

Comment

Ми не,не сипват пясък в маслото,ама не го и сменят
                2011 Giulietta MA-ex
                1995 155 1.8 TS 8V
                2005 GT JTD-ex,1998 156 1.8 TS-ex,1993 155 2.5V6-ex

Comment

Първоначално публикувано от VFTI
                  Pitbull_Germany
                  Освен това както си забелязал при дизела чипа качва доста повече коне....
                  Само лека корекция колега при турбо колите чипа качва повече не при дизела
                  А иначе найстина 2.4 с чип върви повече

Comment

VFTI написа:
                    ... но втора ръка дизел и то от италия...

И кво по-точно значи това ? Просто ми е любопитно кво толкова може да и има на една 6годишна дизелова кола например ? В Италия кво - пясък ли сипват в маслото ?
                    Ами аз съм на мнение че в Италия много рядко се срещат хора които да си потдържат колите както трябва-МОЕ мнение че само карат и сменят колите...

gigi
                    да прав си, но си мислех че се подразбира защото просто в днешно време незнам дали някой произвежда дизел без турбо :P (надявам се няма да се задълбаваш в изречението и да ми покажеш че все още има дизели без турбо :P )
                    by RUBIG service

Comment

Бе според мен дизела ще върви "по-добре", щото е по-голям. Я го сравнете с 2.5... Както винаги съм казвал.... дизела немож го изпържи на 7 000 оборота и както Пух казва: не напразно им казват петрол хедс
                      Настоящий альфист "крепок духом и слаб на голову".

Comment

Първоначално публикувано от Naso
                        Бе според мен дизела ще върви "по-добре", щото е по-голям. Я го сравнете с 2.5... Както винаги съм казвал.... дизела немож го изпържи на 7 000 оборота и както Пух казва: не напразно им казват петрол хедс
                        Дано но има и друго...колко бензинки могат да се движат с 220км при разход 11литра
                        by RUBIG service

Comment

Добре де, момчета, какво ще рече това??? Че ме съветвате да си взема дизела ли???

Значи при мен вероятностите са много!!! В първия случай ще си купя колата от България, но първо ще я пусна на цялостен преглед и второ няма да е на повече от 150.000 км(вече дали километража ще е превъртан...не знам, но имам хора, които разбират от това ).

Вторият вариант е да си я купя от Германия и да си я докарам до България!!!

Като цяло ме интересува обаче кой от двата двигателя е по-здрав!!! Като гледам обявите в Германия едва ли не всяка 3та 156 2.0 ТС е с някви проблеми по мотора...въпреки че според мен тва е причина от това, че тъпите немци си мислят, че няма нужда да се сменят ремъци

Чудно ми е и друго! Става ли 2.4 JTD за по-спортно каране? сега не разбирайте да взимам всеки завой с вратите напред, но все пак имам предвид може ли да сменяш на 4500-5000 оборота или това бързо ще скапе двигателя???

Иначе благодаря на всички вас, които ми отговорихте
                          Honda Civic 1.5 16V 148 PS

Drive fast, die old...and make sure that everybody will remember you!!!

И не забравяйте - див човек и силен вятър нищо не може да ги спре!!!

Comment

Kолега, при дизелът 4500-5000 са си направо критични обороти. Ако ще я караш така, по-добре си вземи бензин, но от скромен опит с моето 1.9 ЖТД, мога да ти кажа, че не се налага да я вкарваш в червения сектор за да върви яко. Освен това, този дизел не е просто турбо-дизел, а е комън рейл. Там динамиката е друга, че и разходът и той

Разликата в конете при чипването идва от факта, че единия двигател 2.4ЖТД) е с турбо, а другия (2.0 ТС) не е. При турбо-бензинов вариант 2.0 конете скачат с около 50, ако не се лъжа. Ако ще си вземаш кола на < 150,000 км, бих ти препоръчал дизелчето. При тях и реалните километри могат да се хванат в специализиран сервиз. Има един тънък момент при тях обаче и той е турбото, което пищи на горе-долу толкова километри, а то си струва някой лев
                            _______
                            146 JTD - ex
                            Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

Първоначално публикувано от wrc
                              Ми не,не сипват пясък в маслото,ама не го и сменят
                              Аха, на дизелите не го сменят, но на бензиновите го сменят задължително и редовно . По дифолт някак си ... Дизелите не ги поддържат, но при бензинките е нещо съвсем различно ... А ако влезем в който и да е сайт, ще видим, че проблемите с бензинките са много повече от проблемите на "печките", сигурно щото се произвеждат 10% дизелови коли, а останалото са бензинови ...
                              147 1.6 TS

Comment

Абе, колеги, квото и да си пишеме тук, ФАКТ е,че Фиат респ. Алфа Ромео се въЗроди точно благодарение на ДиЗела В момента 60 % от лимоЗините на Алфа са ДиЗел , а при комбитата са 80 %

А и в цената на втора ръка се вижда ясно,че ДиЗела е доста по скъп, ако и да е на повече километри и с по малко екстри

.

Comment

Working...
                                X